Hola,

em dic Jaume López i m’agradaria contribuir a ampliar la intel·ligència col·lectiva. Faig cursos, investigo i assessoro sobre intel·ligència col·lectiva.

Que què vol dir això?

Què és ser intel·ligent? Saber fer les coses, aconseguir els teus reptes. I tu creus que aconseguim els nostres reptes col·lectius? ¿Els que la immensa majoria de la gent voldria? Com és que no podem millorar més fàcilment com a societat, en tots els sentits?

No crec tant en les conseqüències de la mala fe (o no és al que em dedico) com en les de la ignorància. Som molt més intel·ligents a nivell individual que col·lectiu. Tant com a individus com com a societat.

Massa sovint desconeixem com actuar políticament, millorar la nostra presa de decisions i accions col·lectives.

Així que em dedico a formar a la gent en política que no en “politiqueig”.

A assessorar institucions sobre la innovació democràtica per aconseguir que es puguin abordar amb més garanties d'èxit els reptes col·lectius que tenim.

Tot això significa donar poder a la gent des de la ciència.

Les ideologies són a la política el que les religions al coneixement: sovint entrebancs.

Cal examinar les qüestions d'acord amb el que ja sabem, que és molt, i buscant aconseguir uns objectius àmpliament compartits. No guiar-nos exclusivament per uns principis, per ben intencionats que siguin, sinó aconseguir uns resultats.

La ciència política té molt a aportar, només cal explicar-la senzillament, connectar-la amb la realitat perquè sigui fàcil de ser aplicada i resulti útil. I ajudar que la gent, des d'aquest coneixement, li resulti més fàcil contribuir al bé comú. O sigui, empoderar.

¿No és exasperant veure el bloqueig col·lectiu en què vivim, que ens fa tirar doblement la tovallola?


no entenc / no vull saber

no actuo / em desresponsabilizo del comú, jo a la meva.

Cal trencar amb aquestes dues xacres socials i a mi m'agradaria contribuir-hi. Si penses igual, compta amb mi.

El populisme, l'extrema dreta, la xenofòbia són fruit de la manca d’empoderament ciutadà. De l'afebliment democràtic. No es tracta de lluitar a la contra, directament, no dóna resultats. És com colpejar sobre un blau per fer-lo desaparèixer. Absurd. Es tracta de donar poder. Necessitem vitamines democràtiques.

Avui ningú dóna formació política, politològica, més enllà de les universitats. Potser, en el millor dels casos, els partits polítics, però en aquest cas no està molt clar si donen formació per guanyar eleccions o per donar poder a la ciutadania. El que està clar és que no a tota la ciutadania sense distincions de punts de vista, sinó a "els seus".

M'encanta divulgar i odio el politiqueig.

¿No t'agradaria sentir-te més empoderat, comprendre més la política, poder actuar?

¿No t'agradaria que la societat on vius estigués més ben preparada, amb millors eines per no bloquejar-se a si mateixa, i aconseguir els reptes que tots desitgem?

Som més intel·ligents individualment que col·lectivament!

Ampliem la nostra intel·ligència col·lectiva!!

Contacta amb mi:

.................

Descarregar el meu CV: