DISCULPA, AQUESTA PÀGINA NO ESTÀ GAIRE ACTUALITZADA: ESTIC TREBALLANT PER FER-LA MÉS ÚTIL PER TU.

MENTRESTANT SIGUES BENVINGUT/DA!

Descarrega't el llibre o consulta altres textos que he escrit sobre el DRET A DECIDIR:

Un nou sistema electoral per Catalunya

El sistema proporcional mixt (SPM), utilitzat a països tan diversos com Alemanya, Escòcia o Nova Zelanda, pot ser la millor opció per a un nou sistema electoral a Catalunya. Que tots els vots comptin igual i que el territori, desigualment poblat, tingui la representació adequada són dos objectius a l’abast del SPM.

 
ReferèndumS

La democràcia directa, juntament amb la democràcia participativa i la representativa, constitueix un peu del trípode democràtic, més robust com equilibrades estiguin les tres potes. A casa nostra, però, no hi estem gaire familiaritzats amb els referèndums de tota mena que es fan al món. Acabo de publicar un llibre per contribuir a posar-hi remei.

 
Procés constituent

Deia Thomas Jefferson que “cada generació hauria de renovar la Constitució”. Tot i que aquest dictum no s’hagi complert gaire bé mai sembla apuntar cap a la bona direcció. Totes les societats haurien de poder mirar-se al mirall cada cert temps i revisar la seva caixa d’eines fonamental per fer front als reptes del present.

CONSULTA ELS MEUS ARTICLES I LLIBRES SOBRE EL DRET A DECIDIR:

ÚLTIMS ARTICLES

El debat constituent

És com un títol de “Sí, ministre”, “a veure si pots dir-ho sense mirar el paper”…  En el millor dels casos aquests són els comentaris que ha suscitat la presentació…

[no des d’un punt de vista moral; sinó relatives al context a l’hora de produir-se]   "Hi ha gent bona
Actuar racionalment a nivell individual no sempre significa aconseguir decisions racionals a nivell col·lectiu. Sovint és al contrari. I és
És com un títol de “Sí, ministre”, “a veure si pots dir-ho sense mirar el paper”...  En el millor dels

SEGUEIX-ME A TWITTER o INSCRIU-TE AL MEU BLOC (TAULER) DEIXANT EL TEU CORREU.

Vols estar al corrent de les meves novetats?

*Correu electrònic:


SOBRE MI...

Jaume López

Hola,

em dic Jaume López i m’agradaria contribuir a ampliar la intel·ligència col·lectiva. Faig cursos, investigo i assessoro sobre intel·ligència col·lectiva.

Que què vol dir això?

Què és ser intel·ligent? Saber fer les coses, aconseguir els teus reptes. I tu creus que aconseguim els nostres reptes col·lectius? Els que la immensa majoria de la gent voldria? Com és que no podem millorar més fàcilment com a societat, en tots els sentits?

No crec tant en les conseqüències de la mala fe (o no és al que em dedico) com en les de la ignorància. Som molt més intel·ligents a nivell individual que col·lectiu. Tant com a individus com com a societat.

Massa sovint desconeixem com actuar políticament, millorar la nostra presa de decisions i accions col·lectives.

Així que em dedico a formar a la gent en política que no en “politiqueig”.

A assessorar institucions sobre la innovació democràtica per aconseguir que es puguin abordar amb més garanties d'èxit els reptes col·lectius que tenim.

SEGUIR LLEGINT